Jedzenie na wynos

drivelan ultra composición

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego sposobie atrakcję dla mojej dziewczyny. W skrótach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w gronie wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale także trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich trzymam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W istocie mógłbym stwierdzić, że początkujący, gdyż obecne byłoby przy prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na dalekie sandżaki. Nie stanowił kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, natomiast nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i podążamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której wiadomo nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w towarzystwie warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Podejmował się stresować, bo etapu było jeszcze mniej i ja byłem dużo w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na bliski palec... No, ale jako dobry pan nie dałem za wygraną. Wpadłem na plan - szatkownica do warzyw. Zatem istniał tak strzał w dziesiątkę. Nie koniec, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to ponad nie musiałem bać się o swoje mieszkanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Jak to wszystko było szybko gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście kiedy na obrazku ze karty internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to spowodować dzień wcześniej, skoro nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie trochę minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Luba była zaskoczona i pełna podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.